DAN VOĆARA U LIPIKU


 

Dan voćara je događaj na koji smo iznimno ponosni, jer je nastao iz naše ideje i inicijative prema Gradu Lipiku. Ideja je bila da se napravi sajam na kojem će voćari razmjenjivati iskustva, stvarati nove kontakte, dogovarati nove suradnje. Dan voćara se održava od 2014. godine, sa svaki put sve više sadržaja i posjetitelja.

Posljednji, treći Dan voćara je održan 2016 godine, i na sajmu je bilo 46 štandova izložbeno-prodajnog karaktera poslužio kao mjesto susreta poljoprivrednika, vlasnika OPG-a, poduzetnika i svih onih koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja  poljoprivrednih proizvoda. Sajam je pružio razmjenu iskustvaa, pristup informacijama te povezivanje postojećih i potencijalnih proizvođača i poduzetnika. Tijekom sajma je održan i stručni dio predavanja koji je otvorio Zlatko Matijašević, direktor Frutarije d.o.o., koji predstavio svoju tvrtku i iskoristio priliku da pozove još lokalnih OPG-a na suradnju.

U sklopu Dana Voćara je i besplatna vožnja gradskim vlakićem do ULO hladnjače Frutarija i obilazak hladnjače s vodičem i demonstracijom sortiranja i pakiranja voća.

(Fotografije su u vlasništvu Lipički Compas)